achtergrond ducati 2023

Achtergrond

(update volgt...)

Johnny Willemsen

Oprichter en eigenaar Johnny Willemsen (Sjuul) is ruim 16 jaar mede-eigenaar en de technische spil van Ducati dealer Motorcentrum Terneuzen geweest. In die tijd heeft hij internationale bekendheid als vakman opgebouwd. Dit dankt hij met name door zijn technisch management van race teams, het begeleiden van Nederlandse en Belgische top coureurs en het prepareren van Ducati’s voor de racerij.

Het bewijs van zijn vakmanschap zijn de vele successen in de nationale en internationale competities: ONK Superbike, Internationale Ducaticlub races en EK Superstock 1000. Ghisbert van Ginhoven eindigt steevast als winnaar in de hoogste klasse van de Ducaticlubrace. Het hoogtepunt komt in 2008. In dat jaar is Arie Vos sterk aanwezig in de World Superbike ronde op Assen en wint het ONK Nederlandse Superbike kampioenschap, op een door Sjuul geprepareerde en afgestelde Ducati 1098R. Ghisbert en Ronald ter Braake eindigden ook hoog in dit kampioenschap op soortgelijke machines.

Zijn resultaten worden nog immer geprezen door de directie van het racebedrijf Ducati Corse, waarmee hij nauwe relaties onderhoud. Zo hebben zij veel respect en vooral verbazing over het feit dat onder race omstandigheden ‘zijn’ motorblokken zolang heel blijven.

Johnny heeft zowel in de Nederlandse (2 keer NL kampioen), Europese als de WK races meegedaan met als beste prestatie een 7e plaats op het WK TT-Formula, de voorloper van het huidige WK Superbike.
Na het beeindigen van zijn racecarriere is Johnny werkzaam geweest in de GP bij de bekende Cees Doorakkers.

MCT racingteam 2008

mct-racingteam-2008

Even voorstellen: Peter Vos

Ik ben Peter Vos, 38 jaar en ben sinds januari 2017 partner bij MCT-Terneuzen (V.O.F.).

Ik heb reeds ruim 3,5 jaar ervaring opgedaan door stage te lopen bij dit bedrijf. Zodoende al veel ervaring opgedaan. Het is een mooi en goed leerbedrijf, dit door de 21 jaar Ducati ervaring door Johnny. Hierdoor ben ik bij MCT Terneuzen terecht gekomen.

Ik ben verder mij aan het specialiseren in het balanceren van krukassen, waarvoor we begin 2017 een balanceerbank hebben aangeschaft.
Heb van jongs af aan al een passie voor motoren. Vroeger zat ik samen met mijn vader in de garage oude Harley Davidsons op te knappen.

Door mijn opleiding en huidige baan heb ik veel ervaring met elektriciteit en computers. Dit komt goed van pas bij MCT-Terneuzen door de toenemende elektronica op de motoren. Ik heb ook een aantal Ducati’s gehad en heb er ook een aantal opgeknapt.

testbank-mct